dimecres, 6 d’abril del 2011

Els brodats

Aquests dies que he estat fora, aprofitant l'oferta que dóna Barcelona, vaig comprar aquest llibre, Los puntos de bordado de la A a la Z publicat originalment a Australia per Country Bumpkin Publications.
Ja hi anava amb la intenció de trobar en el meu temps lliure, un manual per aprendre a brodar. Aquest és el que vaig trobar més atractiu i fàcil d'utilitzar.
És de l'editorial Drac i hi ha un segon volum.
Coincidint amb aquesta visita he descobert una altra modalitat del brodat: el brodat amb relleu, brodat rus o brodat xino. La tècnia es realitza amb el que anomenen l'agulla màgica (la aguja mágica) o punch needle. El blog que m'ha enamorat d'aquesta tècnica és CraftByCat.
Resulta que ensenyant algunes fotos a en Sergi d'aquest tipus de brodat, de cop va recordar que quan va estar al Nord de la Índia va al·lucinar veient com brodaven unes índies. Així que després d'observar-les uns minuts va decidir comprar les agulles de brodar. Quina casualitat! I ahir me les va donar i ja les hem provat. De fet me les ha ensenyat a fer servir ell. Aquí us deixo una foto de les agulles, que són genials:
Les dues agulles tenen un gruix diferent...
La punxa és força gruixuda, així que treballant sobre una
tela fina, no queda el forat però el teixit es deforma una mica.
Sobre una tela gruixuda no hi ha problema!
Així pugui penjaré alguna prova que sigui prou decent...

** Per saber alguna cosa més...

- Per veure com és l'agulla i com fer-la servir:
Bordado en relieve – Bordado Chino – Bordado Ruso – Punchneedle

- Per veure el pas a pas i molts vídeos tots a la mateixa pàgina:
Bordado ruso paso a paso

- Per veure la gran quantitat d'agulles màgiques que hi ha al mercat (les venen)... També hi ha algunes explicacions entre altres coses (en anglès):
Punch needle market place

- El blog de CraftByCat amb propostes molt xules i actuals:
CraftByCat
    

2 comentaris:

  1. :D Gracies Emma !!!!!!
    es la primera vez que veo que alguien explica muy bien esto de las punch needle :D
    me ha hecho ilusión ^_^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti Laura! Lo cierto es que fue con tú blog que me enamoré de la aguja mágica... Me encantan tus trabajos! Bueno, a mi y a muchísima gente! Felicidades por tú aventura por Japón!!!

      Elimina