dilluns, 13 de juny del 2011

Els meus primers passos al punt de mitja

Per fi he fet els primers punts de mitja o tricot. Només són els primers passos però n'estic encantada! Ara ja feia molts dies que em rondava pel cap provar-ho, però ha estat amb el post de DMC "día internacional de tricotaren público" que per fi he comprat les agulles de 3,5 i m'hi he posat. Si premeu l'enllaç veureu que hi ha dos videos, que són amb els que he après a muntar el punt i a fer el punt del dret. Aquests videos i molts més també els podeu trobar al directori del Portaldelabores.com.
De moment és res el que he fet, però vull compartir aquí els meus primers passos:
Un costat...
L'altre costat... Encara no sé ni quin costat és l'anvers i quin el revers!
He trobat una pàgina on explica amb dibuixos aquelles coses més bàsiques per començar a fer punt de mitja: artelabores. També hi trobareu tutorials per fer ganxet i per fer punt de creu.
A veure on em porta tot plegat!!!                                                    

diumenge, 12 de juny del 2011

Postal d'aniversari

Ahir, a corre cuita, vaig fer una postal per una amiga. Tenia molt poca estona per fer-la, així que vaig improvitzar-ho tot.
Els materials que he utilitzat són: paper Canson, roba de cotó 100% (he aprofitat un trosset de patchwork) i fil de cotó.
El motiu és un peixet perquè tot i que m'hauria agradat fer-hi unes flors, per improvitzar era més segur el peixet (les flors encara les havia de pensar!). Cosir sobre paper és molt curiós i bastant agraït. Encara no ho havia provat mai. Sembla que la màquina de cosir no tingui límits!!!
Ni de lluny m'ha quedat perfecte... alguna arrugueta m'ha
fet la guitza! Les presses no són bones companyes.
A dins hi he posat el text. Perquè l'interior de la postal quedés
harmoniós he triat un fil que no desentonés amb el color del Canson.
Aquest projecte l'he firmat!

dimecres, 8 de juny del 2011

Estovalles decoratives: flors aplicades a mà

Per fi ahir, 7 de juny, vaig acabar unes estovalles que tenia començades de fa molts dies. El projecte el vaig començar sense saber ben bé què volia fer, així que una mica he improvitzat sobre la marxa. La idea original l'he extret del llibre de TILDA Labores decorativas para la casa. Són unes estovalles, però perfectament hauria pogut ser un coixí. Però com a coixí el trobo massa delicat.
La roba de les estovalles les he cosit primer unint dues vores, però deixant una obertura. Després he dibuixat la silueta amb forma de núvol i l'he cosit a màquina. Li he donat la volta per l'obertura. He planxat les vores, tot i que aquesta roba fa de molt mal planxar. Les flors les he aplicat a mà amb punt de festó amb fil Rubí del nº12 i són de cotó 100%. Les senefes les he fet amb llana de cotó i acrílica Katia Espiga.
N'estic força contenta del resultat. Només em sap greu la costura
de darrera, que s'entre veu a davant. Aquest tipus de roba no era la
més adequada per aquest projecte. Si l'hagués acolxat una mica,
no tindria aquest problema! Per cert, aquest projecte també
es podria fer com a catifa.